Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czar pomarańczy

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skórka z pomarańczy
woda
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Czar pomarańczy

Skórki wyparzyć i wysuszyć, przygotować syrop cukrowy , na każdą szklankę dodajemy po czubatej łyżeczce cukru, zagotować , potem wkładamy te skórki gotować ok pół godziny aż stanie się jędrna , taką kandyzowana skórkę możemy przechowywać do kilku miesięcy , przechowujemy w słoiczku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 04.02.2013 13:16
podoba mi się
Kate131 22.10.2012 08:12
przydaje sie do ciast

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak