Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czachobili z kurczaka

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 szt.
cebula 2 szt.
przecier pomidorowy 2 łyżki
ocet 1 łyżka
wino 2 łyżki
masło 2-3 łyżki
tłuszcz do smażenia
sól do smaku
cytryna 4-5 plastrów
pomidory 3 szt.
bulion warzywny 1/2 szklanki
posiekana zielenina 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Czachobili z kurczaka

Umytego kurczaka pokroić na kawałki, odrzucając większe kości. Włożyć do rondla na mocno rozgrzany tłuszcz i obsmażyć. Następnie dodać drobno posiekaną cebulę, przecier pomidorowy, ocet, wino o bulion. Lekko posolić, szczelnie przykryć i dusić na słabym ogniu około 1-1,5 godziny. Przed końcem duszenia na wierzchu mięsa położyć pokrojone w cząstki pomidory. Podając można przybrać plasterkami cytryny i posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak