Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cząber jagnięcy pod pierzynką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rozmaryn 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat
masło
jaja 2 sztuki
szczypior 1 garść
żeberka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Cząber jagnięcy pod pierzynką

Żeberka pokroić na części z 3 lub 4 kostek (około 280g).

Piekarnik nagrzać do 180 stopni (rozgrzać też blaszkę).

Żeberka oprószyć solą morską, świeżo zmielonym czarnym pieprzem, natrzeć rozmarynem i czosnkiem. Rozgrzać patelnię, ustawić średni ogień, dodać tłuszcz i roztopić.
Smażyć na patelni na średnim ogniu przez około 0,5 - 1 min z każdej str.
Przełożyć żeberka na nagrzaną blaszkę w piekarniku i piec przez 2 minuty.

Z dwóch jajek zrobić omlet z solą, pieprzem i szczypiorkiem.
Po wyjęciu z piekarnika cząbru położyć omlet na wierzchu.

Udekorować borówkami lub żurawiną i bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 01.08.2012 12:42
oczywiście że comber, cząber to zioło i jak zwykle się pomyliłam a już nie mogę poprawić :(
pacpaw 31.07.2012 21:52
cząber czy comber?
ziutula
ziutula 31.07.2012 10:45
taki obiad to sama przyjemność z jedzenia...
Betka 18.07.2012 15:28
wysmienite!;)
caralajna 14.07.2012 08:19
świetne danie
RenataZ-et 16.06.2012 11:03
świetny
mirosława4 15.06.2012 17:29
super
Ada-Gaba 13.06.2012 13:12
Extra
Mariusz10 12.06.2012 18:24
znakomity
przejs 31.05.2012 20:34
Ciekawy przepis! NIe jadłam jagnięciny- chyba że bardzo dawno temu.
EWI 31.05.2012 08:29
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak