Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowy sznycel z piersi kurczaka

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna
jajko 2-3 szt
mąka 2-3 łyż
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
cytryna 1 szt
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowy sznycel z piersi kurczaka

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka płuczemy i oczyszczamy z błonek. Kroimy w średniej grubości plastry. Skrapiamy sokiem z cytryny i obsypujemy solą i pieprzem. Mięso lekko ubijamy tłuczkiem.
Krok 1 - Cytrynowy sznycel z piersi kurczaka foto
2
Jajka rozbełtujemy z dodatkiem soli i pieprzu. Bułkę tartą mieszamy z otartą skórką z jednej cytryny.
Krok 2 - Cytrynowy sznycel z piersi kurczaka foto
3
Mięso panierujemy w mącę, jajkach i bułce tartej. Smażmy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!
Krok 3 - Cytrynowy sznycel z piersi kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 07.06.2014 12:19
smaczne mięsko
bhb8 07.06.2014 10:41
lubię takie jedzonko
pestka 07.06.2014 10:26
bardzo smaczny obiad
Krystyna32 07.06.2014 10:08
bardzo apetyczny
Motorek 07.06.2014 09:03
smaczne mięsko
Wafelek2601 07.06.2014 08:26
Aż chce się jeść
Róża1 06.06.2014 23:59
bardzo smaczny :-)
Lis 06.06.2014 23:12
Smakowicie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak