Cytrynowy mintaj z chińszczyzną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z mintaja

    500 g
  • chińska mieszanka warzywna

    200 g
  • przyprawa do ryb

  • sok z cytryny

  • pieprz cytrynowy

  • sól do smaku

  • liść lubczyku

  • jajko

    1 szt
  • bułka tarta

  • olej do smażenia

  • ryż

    250 g
  • różyczki brokuła

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Cytrynowy mintaj z chińszczyzną foto
Rybę przyprawiamy przyprawą do ryb, sokiem z cytryny, solą, lubczykiem oraz pieprzem cytrynowym.
Krok 2 - Cytrynowy mintaj z chińszczyzną foto
W jednej miseczce rozrabiamy jajko, w drugiej bułkę tartą. Mintaja obtaczamy w jajku, następnie w bułce tartej.
Krok 3 - Cytrynowy mintaj z chińszczyzną foto
Rybę smażymy na rozgrzanej patelni. Po usmażeniu ryb na tej samej patelni podsmażamy chińską mieszankę warzywną. Ryż i brokuł gotujemy w delikatnie osolonej wodzie do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat