Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Cytrynowy kurczak do szaszłyków

5.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny
250 g
sok z cytryny
2 łyżki
skórka z cytryny
1 szt
czosnek
3 ząbki
sól i pieprz
0,5 łyżeczki
Bazylia suszona Prymat
0,5 łyżeczki
Sklep Prymat
oregano
0,5 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowy kurczak do szaszłyków

Mięso kroimy na grubsze paski. Składniki marynaty mieszamy razem, dodajemy do niej mięso i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Następnie mięso z resztą składników do szaszłyków nabijamy na patyczki i grillujemy, posypując przyprawą do szaszłyków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 20.02.2013 21:22
Już tęsknię za grillem i przepysznymi szaszłykami:)
EmciaPichci 14.02.2013 20:06
mniam ale pięknie wyglądają!
jozefinach 30.01.2013 13:46
Danie wygląda bardzo zachęcająco.
Pomocnik 30.01.2013 11:07
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak