Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowy kurczak do szaszłyków

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 250 g
sok z cytryny 2 łyżki
skórka z cytryny 1 szt
czosnek 3 ząbki
sól i pieprz 0,5 łyżeczki
Bazylia suszona Prymat 0,5 łyżeczki
oregano 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowy kurczak do szaszłyków

Mięso kroimy na grubsze paski. Składniki marynaty mieszamy razem, dodajemy do niej mięso i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Następnie mięso z resztą składników do szaszłyków nabijamy na patyczki i grillujemy, posypując przyprawą do szaszłyków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 20.02.2013 21:22
Już tęsknię za grillem i przepysznymi szaszłykami:)
EmciaPichci 14.02.2013 20:06
mniam ale pięknie wyglądają!
jozefinach 30.01.2013 13:46
Danie wygląda bardzo zachęcająco.
Pomocnik 30.01.2013 11:07
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak