Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowy kurczak

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 2 szt
sok z cytryny z 1 szt
Musztarda rosyjska Prymat 2 łyżki
miód prawdziwy 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
tymianek 1 łyżeczka
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
cytryna 3-4 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowy kurczak

Kroki postępowania

1
Z udek ściągnąć skórę, przekroić na pół, umyć i osuszyć.
Krok 1 - Cytrynowy kurczak foto
2
Musztardę, miód i oliwę dokładnie wymieszać, wlać sok z cytryny, wsypać rozmaryn i tymianek.
Krok 2 - Cytrynowy kurczak foto
3
Udka obtoczyć w marynacie i odstawić na noc do lodówki.
Krok 3 - Cytrynowy kurczak foto
4
Zamarynowane udka ułożyć w naczyniu do zapiekania. Na wierzchu poukładać plastry cytryny, posypać czosnkiem niedźwiedzim.
Krok 4 - Cytrynowy kurczak foto
5
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. i zapiekać około 60 minut.
Krok 5 - Cytrynowy kurczak foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 28.02.2016 20:36
Pyszny obiadek :)
fotoviderek 28.02.2016 15:35
Super pomysł :)
Grazyna0211 28.02.2016 15:00
smaczne danie
kd045 28.02.2016 12:48
Bardzo pyszne! :)
Lis 28.02.2016 10:40
Pyszny przepis na obiad:)
Wafelek2601 28.02.2016 08:52
Musi być pyszny
pestka 28.02.2016 08:41
bardzo smaczny obiad
Róża1 27.02.2016 21:22
palce lizać :-).
bryndzia93 27.02.2016 20:54
Pyszny kurczaczek ! :)
wwwiolka 27.02.2016 20:53
Bardzo fajny przepis.
KORAL 27.02.2016 20:50
Świetny.....
Megg 27.02.2016 20:35
pyszny taki kurczaczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak