Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowy kryształek - sernik na zimno
Naszykuj 4 miski. Do każdej z nich nalej po 200 ml wrzącej wody. Do każdej miseczki dodaj po 1 galaretce i rozpuść je. Galaretki : pomarańczowa , agrestowa i wiśniowa wstaw do lodówki by dobrze stężały
2.
Do garnka włóż masło i cukier. Utrzyj za pomocą miksera. Do utartego masła z cukrem dodaj ser oraz syrop do wody. Miksuj
3.
Do masy serowej dodaj tężejącą galaretkę cytrynową cały czas miksując
4.
Na dno tortownicy wylej 1/3 masy serowe, za pomocą łyżki dodawaj kawałeczki galaretek,
5.
Na galaretki wylej kolejne 1/3 masy serowej, nałóż pozostałą część galaretek i zalej pozostałą masą serową
6.
Ciasto włóż do lodówki na całą noc. Przed podaniem ozdób winogronem