Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowy kryształek - sernik na zimno

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser twarogowy 1 kilogram (wiaderko)
masło 80 gram
cukier 70 gram
galaretka 4 sztuki
syrop cytrynowy 5 łyżek
winogrona białe

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowy kryształek - sernik na zimno

1.
Naszykuj 4 miski. Do każdej z nich nalej po 200 ml wrzącej wody. Do każdej miseczki dodaj po 1 galaretce i rozpuść je. Galaretki : pomarańczowa , agrestowa i wiśniowa wstaw do lodówki by dobrze stężały
2.
Do garnka włóż masło i cukier. Utrzyj za pomocą miksera. Do utartego masła z cukrem dodaj ser oraz syrop do wody. Miksuj
3.
Do masy serowej dodaj tężejącą galaretkę cytrynową cały czas miksując
4.
Na dno tortownicy wylej 1/3 masy serowe, za pomocą łyżki dodawaj kawałeczki galaretek,
5.
Na galaretki wylej kolejne 1/3 masy serowej, nałóż pozostałą część galaretek i zalej pozostałą masą serową
6.
Ciasto włóż do lodówki na całą noc. Przed podaniem ozdób winogronem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 03.01.2016 21:23
kuszący serniczek!
Zdzisław 28.12.2015 15:35
ale bym zjadł kawałek tego smakołyku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak