Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowy krem z serka mascarpone i kremówki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Z takiego kremu można przygotować pyszny deser lub przełożyć nim przeróżne ciasta i torty lub wypełnić kruche babeczki, czy rurki. Idealnie sprawdzi się w przypadku przełamania słodyczy bezy, ale z owocami, w wersji solo i innych wypiekach również świetnie się komponuje.

Składniki:

Krem:

serek mascarpone 250 gramy
śmietanka 36% 330 mililitrów
cukier puder 3 łyżki
sok z cytryny 4 łyżki
skórka cytrynowa 1 łyżka

Porada

Słodkość i konsystencja kremu zależy od użytej ilości cukru pudru oraz śmietanki, co można modyfikować według własnych potrzeb.

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowy krem z serka mascarpone i kremówki

Śmietankę z cukrem ubić na sztywno, a następnie delikatnie połączyć z serkiem mascarpone - uprzednio zmiksowanym ze skórką oraz sokiem z cytryny. Krem nadaję się do użycia bezpośrednio po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 12.08.2018 19:31
fajny krem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak