Cytrynowy halibut z salsą z awokado

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • halibut

    3 steki
  • cytryna

    1 duża
  • przyprawy

    do ryb cytrynowa

Salsa

  • awokado

    1 szt
  • pomidor

    1 średni
  • cebula biała

    1 średnia (młoda)
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól do smaku

  • oliwa

    odrobina do pokropienia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Rybę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć przyprawą i odstawić na pół godziny do lodówki.
Cytrynę sparzyć, połowę pokroić na plasterki, sok z drugiej połówki będzie potrzebny do salsy. Na każdym kawałku ryby położyć po dwa i owinąć w papier do pieczenia.
Takie pakiety położyć na patelnię, wcześniej nagrzaną i smażyć z obu stron po 4-5 minut.
2. Awokado obrać, pokroić w kostkę , skropić sokiem z cytryny.
Również w kostkę tylko drobniejszą, pokroić pomidora i cebulę, a czosnek przecisnąć przez praskę.
Wszystko wymieszać, posolić do smaku, skropić oliwą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
benka 25.06.2017 10:26
Dziękuję , to jedna z lepszych ryb :)
mysza75 25.06.2017 10:18
jaka pyszna rybka
Motorek 24.06.2017 22:32
Bardzo dobry

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat