Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowy halibut z salsą z awokado

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

halibut 3 steki
cytryna 1 duża
przyprawy do ryb cytrynowa

Salsa

awokado 1 szt
pomidor 1 średni
cebula biała 1 średnia (młoda)
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
oliwa odrobina do pokropienia

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowy halibut z salsą z awokado

1. Rybę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć przyprawą i odstawić na pół godziny do lodówki.
Cytrynę sparzyć, połowę pokroić na plasterki, sok z drugiej połówki będzie potrzebny do salsy. Na każdym kawałku ryby położyć po dwa i owinąć w papier do pieczenia.
Takie pakiety położyć na patelnię, wcześniej nagrzaną i smażyć z obu stron po 4-5 minut.
2. Awokado obrać, pokroić w kostkę , skropić sokiem z cytryny.
Również w kostkę tylko drobniejszą, pokroić pomidora i cebulę, a czosnek przecisnąć przez praskę.
Wszystko wymieszać, posolić do smaku, skropić oliwą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 25.06.2017 10:26
Dziękuję , to jedna z lepszych ryb :)
mysza75 25.06.2017 10:18
jaka pyszna rybka
Motorek 24.06.2017 22:32
Bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak