Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowy dorsz przygotowany na parze

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dorsz 300 g
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
cytryna 3-4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowy dorsz przygotowany na parze

Filet z dorsza (całkowicie rozmrożony najlepiej świeży) układamy w parowarze, oprószamy delikatnie solą z jednej strony oraz pieprzem cytrynowym również z jednej strony. Na wierzchu ryby układamy plastry cytryny. Pojemnik przykrywamy i gotujemy na parze przez 20 minut. Podajemy tuż po przygotowaniu,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 29.03.2015 09:36
Chętnie bym spróbował :)
pestka 29.03.2015 09:34
bardzo smaczna rybka
asiczekz 28.03.2015 23:31
wygląda przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak