Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowy całusek
Galaretki przygotować według opisu z opakowania, ostudzić i wstawić do lodówki, aby lekko stężały. Upiec biszkopt. Białka ubić na sztywną pianę. (Uważać, aby jej "nie przebić".) Pod koniec ubijania powoli dodać cukier i po chwili - po 1 żółtku. Na koniec delikatnie oraz stopniowo wmieszać mąkę przesianą z kakao. Masę przelać do formy z dnem wysłanym papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec 30 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach.
Przygotować krem. Śmietankę z cukrem ubić na sztywno, a następnie delikatnie połączyć z serkiem mascarpone - zmiksowanym ze skórką oraz sokiem z cytryny. Biszkopt nasączyć uprzednio przygotowanym ponczem i równomiernie wyłożyć na niego krem. Połowę biszkoptów posmarować dżemem oraz złożyć z resztą ciastek. Złożone ciasteczka ułożyć na kremie, a całość zalać tężejącą galaretką. Ciasto schłodzić w lodówce.