Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynówka

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spirytus 0,5 litra
woda 0,7 litra
cytryny 5 szt.
cukier 1/2 szklanki
cukier wanilinowy 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynówka

Umyte i sparzone cytryny kroimy na pół i zalewamy spirytusem. Odstawiamy na 24 godziny. Dolewamy ugotowaną wodę z cukrem (wystudzoną!) i odstawiamy na następne 24 godziny. Wyjmujemy cytryny, wyciskamy z nich sok i wlewamy do środka. Po kolejnej dobie przecedzamy i gotową cytrynówkę nalewamy do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paulina54 23.02.2013 10:05
właśnie szukałam takiego przepisu
Stenka 22.02.2013 07:57
też tak robię
MagdaXXX 19.02.2013 20:25
oj trochę to mocne będzie
agnieszkalider 15.02.2013 08:58
pyszności
Koper 04.02.2013 13:28
A ile witamin w jednej małej porcji ;-)
Iwka 06.01.2013 09:34
super
monisia1977 06.01.2013 09:03
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak