Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowe risotto z jarmużem i porem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1
por 1
ryż arborio 1 szklanka
wywar warzywny 3 szklanka
jarmuż 200 g
sól do smaku
pieprz
masło klarowane 3 łyżki
skórka z cytryny
serek kremowy 125 g

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowe risotto z jarmużem i porem

W garnku o szerokim dnie topimy łyżkę masła. Dodajemy drobno posiekaną cebulkę i por i czekamy aż warzywa się zeszklą. Dodajemy drobno posiekany jarmuż i chwilę smażymy. Dodajemy ryż i podsmażamy, aż się zeszkli. Wówczas całość zalewamy szklanką gotującego się bulionu. Kiedy ryż wchłonie cały płyn, dodajemy kolejną porcję bulionu- bulion dodajemy do momentu aż ryż będzie al dente, mieszając od czasu do czasu. Dodajemy serek kremowy . Dokładnie mieszamy.
Risotto doprawiamy skórką otartą z cytryny, solą i pieprzem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 04.07.2015 11:25
super pomysł
Róża1 04.07.2015 10:19
wyborne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wafelek2601 04.07.2015 08:22
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak