Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Cytrynowe pole"

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 500 ml
cytryny 500 g
cukier 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: "Cytrynowe pole"

Cytryny myjemy, sparzamy wrzątkiem i obieramy cieniutko skórkę (jak najmniej białego). Zalewamy skórkę spirytusem w słoiku i odstawiamy na 5 dni w ciemne i chłodne miejsce. Wyciskamy sok z obranych cytryn, zagotowujemy z cukrem i studzimy. Zimny syrop wlewamy do przecedzonego spirytusu i mieszamy. Rozlewamy do butelek i odstawiamy na ok 4-7 dni w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 09.08.2014 17:46
bardzo lubię taką naleweczkę
Triss 07.08.2014 14:47
smkowita i cytrusowa. ;)
as28 07.08.2014 11:33
fajna nalewka
Motorek 07.08.2014 09:32
To musi być mocne ;)
Adam/ZUB3R 07.08.2014 09:24
wygląda smacznie
kloruś 07.08.2014 09:17
wygląda smakowicie... chętnie bym się poczęstowała :)
engie23 07.08.2014 08:15
apetycznie wygląda
Maria 70 06.08.2014 23:07
Oj, mocne to pole!
Jadwiga/Jaga85 06.08.2014 22:17
pyszności!!!
halina17 06.08.2014 21:54
Chyba ma "moc".
Katarzyna/kate1980 06.08.2014 21:53
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak