Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowe pastylki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 250gram
masło 200gram
kasza manna 80gram
cukier puder 100gram
cytryna 1 duża
czekolada mleczna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowe pastylki

Kroki postępowania

1
Na stolnicę wysypać - przesiać mąkę, cukier puder i kaszę mannę, dodać zimne masło i sok wyciśnięty z cytryny. Zarobić ciasto i schłodzić w lodówce przez 2 godziny.
Krok 1 - Cytrynowe pastylki foto
2
Po upływie tego czasu wałkować ciasto na ok. 0,5 cm i wycinać krążki.
Krok 2 - Cytrynowe pastylki foto
3
Piec w 180 stopniach na złoty kolor.
Krok 3 - Cytrynowe pastylki foto
4
Po upieczeniu i wychłodzeniu udekorować czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej.
Krok 4 - Cytrynowe pastylki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 13.05.2013 19:51
świetne ciasteczka
Lampencjo 13.05.2013 13:48
super ciasteczka
iziona 13.05.2013 08:56
Bardzo fajne lubie takie ciasteczka :)
sara1 13.05.2013 08:25
ładnie wyglądają
Agula&Stabi 12.05.2013 22:35
fajne ciastka
Noruas 12.05.2013 21:51
fajne ciasteczka, wyglądają tak smakowice, że pewnie już zjedzone

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak