Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowe pałki z kurczaka

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 8 sztuk
cytryna 1 sztuka
pomidorki koktailowe 1 gałązka
rozmaryn świeży
mięta liście
czosnek 10 ząbków
cebula biała 2 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowe pałki z kurczaka

Kroki postępowania

1
Cebulkę kroimy w talarki, gałązkę świeżego rozmarynu myjemy, czosnek obieramy.
Krok 1 - Cytrynowe pałki z kurczaka foto
2
Do rękawa do pieczenia wkładamy oprószone przyprawą pałki, układamy rozmaryn, cebulkę, pomidorki z gałązką, cytrynę pokrojoną w ósemki.
Zawiązujemy worek z dwóch stron.
Mój woreczek smakowity umieściłam w naczyniu żaroodpornym.
Krok 2 - Cytrynowe pałki z kurczaka foto
3
Umieszczamy całość w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na około 60 minut. Po tym czasie nakłuwamy worek, żeby mięsko się przypiekło.
Krok 3 - Cytrynowe pałki z kurczaka foto
4
Podajemy z pieczonymi ziemniakami.
Smacznego :)
Krok 4 - Cytrynowe pałki z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 12.05.2013 19:28
królewskie jedzenie
Gracer 12.05.2013 19:04
bardzo apetyczne
idealme 12.05.2013 18:58
cudowny obiad!
migotka28 12.05.2013 18:50
na talerzu danie prezentuje się bardzo wytwornie
adelajda 12.05.2013 17:46
lubię kurczaka z rozmarynem
IwonaDD 12.05.2013 17:33
aromatyczne i soczyste pałeczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak