Cytrynowe linguine Nigelli

Cytrynowe linguine Nigelli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron linguine

    400 g
  • śmietanka 22%

    1/2 szklanki
  • żółtko surowe

    2 szt
  • skórka z cytryny

    1 szt
  • sok z cytryny

    1/2 szt
  • masło

    3 łyżki
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • parmezan starty

    1/3 szklanki
  • sól morska

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Makaron ugotuj al dente w dużej ilości osolonej wody.

W tym czasie wymieszaj w miseczce śmietankę, żółtka, skórkę oraz sok z cytryny.

Odcedzony makaron wymieszaj z masłem, a następnie z cytrynową śmietanką. W razie potrzeby dopraw solą i dodatkowym sokiem z cytryny.

Przełóż makaron na talerze, posyp grubo posiekaną pietruszką i startym parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Zosia1

22.02.2013 13:12
pięknie się prezentuje i zapewne tak smakuje

Krzysiek3

20.01.2013 08:16
wygląda super

Cukiereczek13

24.09.2012 14:39
wspaniale wygląda :)

edi

24.09.2012 12:45
fantastyczne

gosia1988

24.09.2012 12:08
fajne

Kekerboom

24.09.2012 12:00
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat