Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowe linguine Nigelli

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron linguine 400 g
śmietanka 22% 1/2 szklanki
żółtko surowe 2 szt
skórka z cytryny 1 szt
sok z cytryny 1/2 szt
masło 3 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
parmezan starty 1/3 szklanki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowe linguine Nigelli

Makaron ugotuj al dente w dużej ilości osolonej wody.

W tym czasie wymieszaj w miseczce śmietankę, żółtka, skórkę oraz sok z cytryny.

Odcedzony makaron wymieszaj z masłem, a następnie z cytrynową śmietanką. W razie potrzeby dopraw solą i dodatkowym sokiem z cytryny.

Przełóż makaron na talerze, posyp grubo posiekaną pietruszką i startym parmezanem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zosia1 22.02.2013 13:12
pięknie się prezentuje i zapewne tak smakuje
Krzysiek3 20.01.2013 08:16
wygląda super
Cukiereczek13 24.09.2012 14:39
wspaniale wygląda :)
edi 24.09.2012 12:45
fantastyczne
gosia1988 24.09.2012 12:08
fajne
Kekerboom 24.09.2012 12:00
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak