Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowe ciasto z makiem i jabłkami
Kroki postępowania








mąka pszenna |
30 dag
|
masło |
15 dag
|
śmietana |
1 łyżka
|
żółtko jajek |
3 szt
|
cukier puder |
1/2 szkl
|
proszek do pieczenia |
1 łyżeczka
|
skórka pomarańczowa |
1 łyżeczka
|
masa makowa |
85 dag
|
białko |
2 szt
|
konfitura |
3 łyżki ( z aronii)
|
skórka pomarańczowa kandyzowana |
3 łyżki
|
jabłka |
80 dag
|
galaretka cytrynowa |
2 szt
|
cukier |
do smaku
|
białko |
4 szt
|
cukier |
1/2 szkl
|
mąka tortowa |
1/2 szkl
|
mak |
3 łyżki ( mielony)
|
oliwa |
2 łyżki
|
proszek do pieczenia |
1 łyżeczka
|
aromat migdałowy |
1/2 łyżeczki
|
sól |
szczypta
|
cukier puder |
15 dag
|
sok z cytryny |
1-2 łyżki
|
migdały siekane |
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: