Cytrynowe ciasto kukurydziane - dietetyczne

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 sztuki
  • jogurt naturalny

    400 mililitrów
  • słodzik w proszku

    4 łyżki
  • mąka kukurydziana

    2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • skórka z połowy cytryny

  • sok z połowy cytryny

  • aromat cytrynowy

    do smaku
  • tłuszcz do formy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ubić ze słodzikiem. Dodać jogurt, mąkę, proszek do pieczenia, skórkę i sok z cytryny oraz aromat. Całość wymieszać. Przelać do lekko wysmarowanej masłem formy na babkę.

Piec około 40-50 minut w temperaturze 180 stopni. 

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Elżbieta17 11.04.2013 17:05
wygląda apetycznie:)
DariaDietycznie 16.11.2012 14:24
ale puszyste! ;)
angelika14 21.09.2011 16:32
musi byc smaczne
magdalea 05.03.2011 16:39
fajnie wyglada
polly66 28.12.2010 22:49
kukurydziane to z bananem do tej pory, trzeba to wypróbować:)
bernika 23.09.2010 19:05
cytrynowe robilam ale kukurdziane jeszcze nie.
Lidia11 08.09.2010 23:54
musi byc smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat