Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowa rybka

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 1- 1,5 szklanki
jaja 2 sztuki duże
sól do smaku
sok z cytryny 3-4 łyżki
skórka z cytryny 1 łyżeczka
olej do smażenia
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowa rybka

Filety z dowolnie wybranej ryby kroimy na porcje. Z cytryny wyciskamy sok, który łączymy z solą, pieprzem i ostrą papryką. Obficie skrapiamy nim porcje wcześniej przygotowanej ryby, z każdej strony i odstawiamy na około 30 minut. Jajka roztrzepujemy ze skórką z cytryny. Porcje ryby panierujemy w jajku, bułce tartej i smażymy na bardzo dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podajemy z ziemniaczkami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 18.02.2014 07:16
apetyczna rybka
IKrakowianka 06.11.2013 19:36
smaczna ryba
RenataZ-et 27.09.2013 22:54
bardzo fajna propozycja
pestka 28.06.2013 14:18
bardzo smaczna
Iwusia 09.05.2013 23:50
smakowita rybka
kasiek 04.03.2013 13:03
rybka wygląda bardzo smacznie
IwonaDD 04.03.2013 12:52
bardzo apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak