Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowa lemoniada

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryna 6 szt (duże)
ksylitol 200 g
woda 2 l

Porada

Przygotowanie takiej lemoniady wcale nie jest trudne, ani pracochłonne. Jej smak orzeźwia w upalne dni, doskonale gasi pragnienie.

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowa lemoniada

Cytryny sparzamy, przecinamy na pół i wyciskamy sok.

Sok przelewamy do rondla, dosypujemy cukier i podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia.

Następnie dolewamy wodę, zagotowujemy i ostudzamy.

Lemoniadę przepuszczamy przez gazę, rozlewamy do butelek i wstawiamy do lodówki.

Podajemy zimną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 05.07.2016 17:10
piękny kolor wyszedł
Benita 31.05.2016 12:48
od razu przypomniało mi się dzieciństwo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak