Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
woda
50 ml -
kawa rozpuszczalna
1 łyżeczka -
likier cytrynowy
30 ml -
sok z cytryny
do smaku -
kandyzowana skórka z cytryny
1 łyżka -
kostki lodu
2 szt
Przepis i sposób przygotowania cytrynowa kawa mrożona
2.Cytrynę myjemy i wyparzamy. Odcinamy wieczko i wyciskamy sok, następnie usuwamy pozostały miąższ. Do blendera z opcją kruszenia lodu wlewamy wodę i kilka kropel soku z cytryny , wsypujemy kawę i wkładamy lód. Tak powstałą kawę wlewamy do wydrążonego owocu.
3.Na podstawie z kieliszka ustawiamy cytrynę z kawą . Dokładamy słomkę
Ci którzy skuszą się na zdjęcie cytryny z kieliszka bardzo mile zaskoczą się przecudownym zapachem tejże substancji.
Smacznego!
Komentarze (3)