cytrynowa kawa mrożona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    50 ml
  • kawa rozpuszczalna

    1 łyżeczka
  • likier cytrynowy

    30 ml
  • sok z cytryny

    do smaku
  • kandyzowana skórka z cytryny

    1 łyżka
  • kostki lodu

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Do małego kieliszka na nóżce wlewamy przecudowny , pozytywnie nastający żółty likier pomieszany ze kandyzowaną skórką z cytryny.
2.Cytrynę myjemy i wyparzamy. Odcinamy wieczko i wyciskamy sok, następnie usuwamy pozostały miąższ. Do blendera z opcją kruszenia lodu wlewamy wodę i kilka kropel soku z cytryny , wsypujemy kawę i wkładamy lód. Tak powstałą kawę wlewamy do wydrążonego owocu.
3.Na podstawie z kieliszka ustawiamy cytrynę z kawą . Dokładamy słomkę

Ci którzy skuszą się na zdjęcie cytryny z kieliszka bardzo mile zaskoczą się przecudownym zapachem tejże substancji.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cooleczka 15.09.2012 16:39
coś nowego
beata111 23.08.2012 22:47
super
Fiffi 22.08.2012 23:58
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat