Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cytrynowa kawa mrożona

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 50 ml
kawa rozpuszczalna 1 łyżeczka
likier cytrynowy 30 ml
sok z cytryny do smaku
kandyzowana skórka z cytryny 1 łyżka
kostki lodu 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: cytrynowa kawa mrożona

1.Do małego kieliszka na nóżce wlewamy przecudowny , pozytywnie nastający żółty likier pomieszany ze kandyzowaną skórką z cytryny.
2.Cytrynę myjemy i wyparzamy. Odcinamy wieczko i wyciskamy sok, następnie usuwamy pozostały miąższ. Do blendera z opcją kruszenia lodu wlewamy wodę i kilka kropel soku z cytryny , wsypujemy kawę i wkładamy lód. Tak powstałą kawę wlewamy do wydrążonego owocu.
3.Na podstawie z kieliszka ustawiamy cytrynę z kawą . Dokładamy słomkę

Ci którzy skuszą się na zdjęcie cytryny z kieliszka bardzo mile zaskoczą się przecudownym zapachem tejże substancji.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 15.09.2012 16:39
coś nowego
beata111
beata111 23.08.2012 22:47
super
Fiffi 22.08.2012 23:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak