Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowa granita

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cytryna 1 sztuka
ekstrakt z wanilii 1 łyżeczka
cukier puder 3 łyżeczka
kostki lodu 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowa granita

Kroki postępowania

1
Z wyparzonej cytryny ścieramy skórkę.
Krok 1 - Cytrynowa granita foto
2
Do pojemnika blendera wkładamy lód, dodajemy skórkę startą z cytryny, tylko tak na drobno startą.
Krok 2 - Cytrynowa granita foto
3
Dodajemy ekstrakt, herbatę i cukier, miksujemy do uzyskania małych kryształków.
Krok 3 - Cytrynowa granita foto
4
Podajemy wcześniej schałdzająć.
Krok 4 - Cytrynowa granita foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulisia_elk 28.04.2013 11:56
no surowej nie dodajemy, ma być zaparzona !
SmacznaPyza 25.01.2013 13:03
herbata ma być taka zaparzona czy inna ? niejasno opisane
Ewelina47 15.08.2012 19:09
ojj chętnie bym coś takiego wypiła
Katarzyna54 17.05.2012 09:00
super
Mati3 16.05.2012 18:15
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak