Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cyrtynowe babeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl.
cukier 0,5 szkl.
jajko 3 szt.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy
sól
cytryna 1 szt.
cukier puder
jogurt naturalny 1 małe opakowanie
oliwa 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Cyrtynowe babeczki

Cytrynę wyszorować, osuszyć. Starkować skórkę jak najcieniej. Najlepiej tak, aby na obranej cytrynie została biała skórka. Wycisnąć sok, z którego później należy zrobić lukier.
Cukier waniliowy, cukier i szczyptę soli utrzeć z jajkami. Dodać jogurt i olej. Na koniec wsypać przesianą mąkę i proszek do pieczenia.
Wyłożyć do foremek i piec w temperaturze 185 stopni przez około 20 minut.
Sok z cytryny dokładnie wymieszać z cukrem pudrem (cukru dać "na oko") i posmarować ostudzone babeczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 07.02.2014 17:12
Pyszne babeczki
czekoladka_m 30.09.2013 14:47
Ale smaczniutkie:)
gosia1988 26.07.2013 08:24
smakowicie wyglądają
Kasia36 08.07.2013 22:39
Pyszne słodkości
Piter 31 19.06.2013 08:17
Lubię takie babeczki.
monika1968 01.06.2012 22:22
Super
Agata B 14.05.2012 19:43
mmm pycha:)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak