Cynamonowy omlet bananowy z malinami - szybki, łatwy i bez glutenu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Omlet

  • jajko

    2 sztuki
  • banan

    1 sztuka
  • cynamon

    1 szczypta

Dodatkowo

  • maliny świeże

    30 g
  • jogurt grecki

    50 g
  • mięta liście

    5 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Banana rozgniatamy widelcem, dodajemy jajka, przyprawy i mieszamy (można wszystko wrzucić i zmiksować w blenderze). Mieszankę wylewamy na mocno rozgrzaną patelnię z kilkoma kropelkami oleju (jeśli macie w swoim domu patelnie z teflonem możecie pominąć olej). Ogień zmniejszamy i smażymy z obu stron na złoto.
slodkieniebo
Omlet podajemy wg. uznania z jogurtem, serkiem, świeżymi owocami, z syropem klonowym lub miodem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat