Cynamonowy makaron z nektarynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tagliatelle

    z cynamonem 100 g
  • woda

    do gotowania
  • nektarynka

    2 sztuki (dojrzałe)
  • cukier

    1/2 łyżki
  • masło

    1 łyżeczka
  • mięta suszona

    1/2 łyżeczki
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy wedle zaleceń producenta.

Nektarynki obieramy ze skóry, przekrawamy na pół i usuwamy pestki. Miąższ kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzane na patelni masło. Posypujemy cukrem i podsmażamy przez chwilę, dodając pod koniec suszoną miętę.

Tak przygotowane owoce wykładamy na ugotowany makaron. Na wierzch wykładamy po łyżce jogurtu naturalnego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 01.03.2018 08:17
Super pomysł :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat