Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynamonowy deser ryżowo-orkiszowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1 i 1/3 szklanki
płatki ryżowe 3/4 szklanki
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
miód około 2 łyżeczki
otręby 1/2 łyżki orkiszowe
banan 1/2 małego
kiwi 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Cynamonowy deser ryżowo-orkiszowy

Mleko gotujemy w małym garnuszku z grubszym dnem. Następnie zmniejszamy gaz na minimalny. Dodajemy miód, mieszamy. Po czym dodajemy otręby i płatki ryżowe. Gotujemy około 1 minuty, mieszając. Dodajemy łyżeczkę cynamonu i dalej gotujemy ciągle mieszając, do czasu aż nasze płatki ryżowe odpowiednio zgęstnieją (około 3 minuty).
Wskazówka: Jeśli chcecie, aby danie miało mniej gęstą konsystencję możecie podczas gotowania dolać więcej mleka.
Przekładamy nasz pudding ryżowy do miseczki.
Obieramy owoce i dowolnie nimi dekorujemy cynamonowo-orkiszowy pudding ryżowy.
Podajemy od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdalenaIC 18.10.2016 12:57
Dziękuję :)
AZgotuj 18.10.2016 11:37
pysznie i zdrowo:)
mirosława4 18.10.2016 10:36
pożywny nie tylko na deser , z dużą dawką witamin
gusia1000 18.10.2016 00:34
Dobry deser.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak