Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cynamonowy budyń z malinami i jagodami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żółtko jajek 1
cukru 2 łyżki
mleko 2 szklanki
cynamon
mąki ziemniaczanej 2 łyżki
wanilia 1 (sproszkowana)

Przepis i sposób przygotowania na: cynamonowy budyń z malinami i jagodami

Z mleka odlać 3 łyżki i wymieszać z mąką ziemniaczaną. Resztę mleka wlać do garnuszka. Wsypać wanilię do mleka w garnku i zagotować. Do mleka w garnku dodać wymieszane wcześniej mleko z mąką ziemniaczaną. Całość ponownie zagotować szybko mieszając dodać żółtko oraz cukier. Następnie ostudzić w zimnej wodzie. Ozdobić budyń malinami i jagodami oraz posypać na koniec cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak