Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CYNAMONOWE SERDUSZKA

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 opakowanie
cukier 1,5 szklanki
cynamon Prymat 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: CYNAMONOWE SERDUSZKA

Cukier wymieszać dobrze z cynamonem.
Ciasto rozwinąć (najlepiej na papierze do pieczenia).
Całą powierzchnię ciasta obsypać mocno cynamonowym cukrem, lekko docisnać. Ciasto zawinąć do środka, następnie posypać znów cukrem i ponownie złożyć. Znowu obsypać cukrem i złożyć po raz ostatni.
Teraz należy pokroić plasterki o grubości ok. 1 cm.
Ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym w dość dużych odstępach (jeszcze urosną).

Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C (termoobieg) przez około 12 minut. W połowie pieczenia, po około 5-6 minutach odwrócić je na drugą stronę

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilovebake 24.10.2012 15:31
tzw. palmiery :)
Lemon 24.10.2012 13:50
śliczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak