Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynamonowe rollsy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
cukier 2-3 łyżki
cynamon Prymat 1 łyżka
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Cynamonowe rollsy

Kroki postępowania

1
Gotowy prostokąt ciasta francuskiego dziele na pół. Pierwszy prostokąt smaruję z wierzchu roztrzepanym jajkiem.
Krok 1 - Cynamonowe rollsy foto
2
W miseczce mieszam cukier z cynamonem i dość grubo posypuję nim ciasto.
Krok 2 - Cynamonowe rollsy foto
3
Całość zwijam w rulonik - końcówkę (złączenie) dokładnie smaruje jajkiem, aby w trakcie pieczenia ciasto nie rozkleiło się.
Ciasto kroję na ok. 1cm kawałki i układam na papierze do pieczenia. Wszystkie smaruję ponownie z wierzchu jajkiem. W ten sam sposób przygotowuję drugi prostokąt ciasta
Krok 3 - Cynamonowe rollsy foto
4
. Rollsy piekę ok. 15min w temp. 180stop. C
Krok 4 - Cynamonowe rollsy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 15.06.2014 19:25
fajnie wyglądają
alaaa 15.06.2014 11:06
szybki i smaczny pomysł
ben-ka 15.06.2014 10:41
Chętnie bym spróbowała,wyglądają bardzo apetycznie.
malaczarna23 14.06.2014 19:06
szybko i smacznie :)
Grazyna0211 14.06.2014 15:11
fajnie wyszły
Adamorek 14.06.2014 12:23
ekstra zawijaski

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak