Cynamonowe rollsy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • cukier

    2-3 łyżki
  • cynamon Prymat

    1 łyżka
  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Cynamonowe rollsy foto
Gotowy prostokąt ciasta francuskiego dziele na pół. Pierwszy prostokąt smaruję z wierzchu roztrzepanym jajkiem.
Krok 2 - Cynamonowe rollsy foto
W miseczce mieszam cukier z cynamonem i dość grubo posypuję nim ciasto.
Krok 3 - Cynamonowe rollsy foto
Całość zwijam w rulonik - końcówkę (złączenie) dokładnie smaruje jajkiem, aby w trakcie pieczenia ciasto nie rozkleiło się.
Ciasto kroję na ok. 1cm kawałki i układam na papierze do pieczenia. Wszystkie smaruję ponownie z wierzchu jajkiem. W ten sam sposób przygotowuję drugi prostokąt ciasta
Krok 4 - Cynamonowe rollsy foto
. Rollsy piekę ok. 15min w temp. 180stop. C

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 15.06.2014 19:25
fajnie wyglądają
alaaa 15.06.2014 11:06
szybki i smaczny pomysł
ben-ka 15.06.2014 10:41
Chętnie bym spróbowała,wyglądają bardzo apetycznie.
malaczarna23 14.06.2014 19:06
szybko i smacznie :)
Grazyna0211 14.06.2014 15:11
fajnie wyszły
Adamorek 14.06.2014 12:23
ekstra zawijaski

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat