Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynamonowe reniferki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja CIASTO: 3 szt
mąka pszenna 3 szkl
cukier 3/4 szkl
mleko 3/4 szkl
margaryna 1 kostka
cynamon 4 łyżeczki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko MASA BUDYNIOWA: 2,5 szkl
cukier 4 łyżki
budynie czekoladowe 2 opakowania
margaryna 1 kostka
białe groszki DODATKOWO: 1 opakowanie
polewa czekoladowa 1 opakowanie
paluszki z makiem lub sezamem 1 opakowanie
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Cynamonowe reniferki

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać suche składniki. Delikatnie wymieszać. Rozpuszczoną i przestudzoną margarynę dodawać na przemian z letnim mlekiem. Cały czas miksując na małych obrotach. Ciasto przelać do papilotek. Piec 15-20 min, "do suchego patyczka w temp 175 st. C (bez termoobiegu)

W tym czasie przygotować krem budyniowy. Suche budynie wymieszać w 3/4 szkl. mleka. Pozostałą ilość mleka zagotować z cukrem. Ugotować budyń. Masło utrzeć na puch, potem dodawać po łyżce przestudzonego budyniu cały czas miksując.
Wystudzone muffinki ozdobić kremem czekoladowym, groszkami (suszoną żurawiną) i zrobić poroże z połamanych paluszków (ew. herbatników).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

migotka28 02.12.2013 22:11
śliczna dekoracja
Ola1984 02.12.2013 20:23
Dla dzieciaków idealne :)
mikrusiak 02.12.2013 17:54
ale śliczne reniferki...:)
Grazyna0211 02.12.2013 17:39
pomysłowe reniferki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak