Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cynamonowe placuszki z wiejskim serkiem i syropem klonowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1
mąka 3 łyżki
cukier puder 1 łyzka
cynamon 1/2 łyżeczki
kardamon do smaku
imbir 1/3 łyżeczki
syrop klonowy do smaku
serek wiejski 250 g
płatki migdałowe do smaku
krem balsamiczny do smaku
jabłko 1 starte
pestki dyni prażone

Przepis i sposób przygotowania na: cynamonowe placuszki z wiejskim serkiem i syropem klonowym

Wszystkie składniki umieszczamy w misce i dokładnie ze sobą mieszamy.
Smażymy na patelni jak racuchy, odwracając placuszki w czasie smażenia drewniana łyżką. Ostrożnie, gdyż placuszki są naprawdę bardzo delikatne!
Dekoruje prażonymi płatkami migdałowymi i pestkami dyni. Polewam syropem klonowym i kremem balsamicznym.
Pycha!
Placuszki są odpowiednie zarówno na śniadanie jak i na deser!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 22.11.2012 20:31
Ależ fantastycznie wyglądają!
kate.500 09.11.2012 07:55
pyszny pomysl
Cukiereczek13 12.09.2012 15:09
no normalnie niebo w gębie ;) wyslij mi takiego placuszka choć jednego :)
kupiska 03.09.2012 17:58
Fajnie to brzmi...ciekawy deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak