cynamonowe placuszki z wiejskim serkiem i syropem klonowym

cynamonowe placuszki z wiejskim serkiem i syropem klonowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1
  • mąka

    3 łyżki
  • cukier puder

    1 łyzka
  • cynamon

    1/2 łyżeczki
  • kardamon

    do smaku
  • imbir

    1/3 łyżeczki
  • syrop klonowy

    do smaku
  • serek wiejski

    250 g
  • płatki migdałowe

    do smaku
  • krem balsamiczny

    do smaku
  • jabłko

    1 starte
  • pestki dyni

    prażone
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki umieszczamy w misce i dokładnie ze sobą mieszamy.
Smażymy na patelni jak racuchy, odwracając placuszki w czasie smażenia drewniana łyżką. Ostrożnie, gdyż placuszki są naprawdę bardzo delikatne!
Dekoruje prażonymi płatkami migdałowymi i pestkami dyni. Polewam syropem klonowym i kremem balsamicznym.
Pycha!
Placuszki są odpowiednie zarówno na śniadanie jak i na deser!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rjustysia

22.11.2012 20:31
Ależ fantastycznie wyglądają!

kate.500

09.11.2012 07:55
pyszny pomysl

Cukiereczek13

12.09.2012 15:09
no normalnie niebo w gębie ;) wyslij mi takiego placuszka choć jednego :)

kupiska

03.09.2012 17:58
Fajnie to brzmi...ciekawy deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat