Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
1 -
mąka
3 łyżki -
cukier puder
1 łyzka -
cynamon
1/2 łyżeczki -
kardamon
do smaku -
imbir
1/3 łyżeczki -
syrop klonowy
do smaku -
serek wiejski
250 g -
płatki migdałowe
do smaku -
krem balsamiczny
do smaku -
jabłko
1 starte -
pestki dyni
prażone
Przepis i sposób przygotowania cynamonowe placuszki z wiejskim serkiem i syropem klonowym
Smażymy na patelni jak racuchy, odwracając placuszki w czasie smażenia drewniana łyżką. Ostrożnie, gdyż placuszki są naprawdę bardzo delikatne!
Dekoruje prażonymi płatkami migdałowymi i pestkami dyni. Polewam syropem klonowym i kremem balsamicznym.
Pycha!
Placuszki są odpowiednie zarówno na śniadanie jak i na deser!
Komentarze (4)