Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynamonowe palmiery

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
cynamon Prymat
cukier
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Cynamonowe palmiery

Nagrzewamy piekarnik do 210 stopni C.
Ciasto francuskie rozwijamy i posypujemy warstwą cynamonu oraz cukru. Zawijamy z obu stron w rulony aż oba zawinięte boki spotkają się na środku. Kroimy ostrym nożem na kawałki o szerokości około 1,5 cm.
Każdy kawałek smarujemy z boków roztrzepanym jajkiem. Wierzch posypujemy cukrem. Pieczemy w 210 stopniach C przez około 12-15 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 22.02.2016 16:01
Świetne smaki;))
VioletoweKucharzenie 22.02.2016 15:59
pysznie wyglądają:-)
Ola1young 22.02.2016 14:17
świetny deser :)
ice cubes 22.02.2016 12:55
Rewelacyjnie wyglądają :)
Beatris 22.02.2016 11:48
Z chęcią bym się poczęstowała... :)
IZABELA29 22.02.2016 10:30
lubie takie z cynamonem
Ewelina1991 22.02.2016 10:24
ciekawy przepis
Krystyna32 22.02.2016 09:39
pyszności :)
olkaaa 22.02.2016 07:31
fajny przepis
dom-agi 22.02.2016 07:04
Pięknie się prezentują!
Jadwiga/Jaga85 21.02.2016 22:55
Pięknie wyglądają
Benita 21.02.2016 21:59
smaczne zawijaski
Iwusia 21.02.2016 21:21
smaczne bułeczki
JulkaTomeczek 21.02.2016 21:13
Pięknie wyglądają
wwwiolka 21.02.2016 21:11
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak