Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynamonowe nektarynki pod kruszonką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

nektarynki 3 sztuki
cynamon 1/3 łyżeczki
cukier 2 łyżeczki
mąka 40 gram
cukier 25 gram
masło 25 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Cynamonowe nektarynki pod kruszonką

Kroki postępowania

1
na 2 porcje:
Kruszonka - zużyłam niecałą połowę przygotowanej kruszonki

Nektarynki sparzyć, a następnie obrać ze skórki. Przekroić na połówki, usunąć pestki i pokroić owoce w kostkę. Przełożyć do miseczki, zasypać cukrem oraz cynamonem i wymieszać. Przygotowane owoce przełożyć do kokilek.
Krok 1 - Cynamonowe nektarynki pod kruszonką foto
2
Następnie zasypać przygotowaną kruszonką.
Krok 2 - Cynamonowe nektarynki pod kruszonką foto
3
Zapiekać owoce w nagrzanym do 180st. C piekarniku przez ok. 20 minut. Podawać np. serkiem waniliowym.
Krok 3 - Cynamonowe nektarynki pod kruszonką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 03.03.2014 19:15
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak