Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynamonowe muffinki ze słonecznikiem i jabłkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pełnoziarnista 1 szklanka
cukier brązowy 1/2 szklanka
mleko 125 ml
jajko 1 sztuka
masło roztopione 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cynamon Prymat 1 1/2 łyżeczka
jabłka 2 sztuki
słonecznik łuskany 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Cynamonowe muffinki ze słonecznikiem i jabłkiem

Składniki mokre mieszamy ze składnikami suchymi. Słonecznik prażymy na suchej patelni, jabłka kroimy w małą kostkę - łączymy z ciastem. Formy do muffinek napełniamy do 3/4 wysokości. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 20 minut w 180 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 07.12.2013 20:00
bardzo ciekawe połączenie składników
gosia561 01.12.2013 13:44
idealne smaki na święta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak