Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynamonowe muffinki z jabłkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 250 gram
jajko 2 sztuki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cynamon 2 łyżeczki
kefir 3/4 szklanki
masło 120 gram
cukier 150 gram
jabłka 1/2 kilogram
migdały w płatkach

Przepis i sposób przygotowania na: Cynamonowe muffinki z jabłkami

Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w drobną kostkę. W jednej misce mieszamy ze sobą mąkę, proszek do pieczenia i cynamon. Masło roztapiamy i studzimy. W drugiej misce roztrzepane jajka mieszamy z cukrem, kefirem, dodajemy wystudzone masło, mieszamy wszystko razem. Zawartość obu naczyń łączymy ze sobą i mieszamy do połączenia się składników.

Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Nakładamy po łyżce ciasta, następnie jabłka, ciasto do 3/4 wysokości blachy i dekorujemy z wierzchu jabłkami i płatkami migdałów. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku, ok 25-30min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alexxxanderka 03.10.2012 08:35
ślicznie rumiane wyszły Ci te babeczki :)
Katarzyna47 02.10.2012 21:10
Wypróbuję.
Papryczka 02.10.2012 18:23
pycha
Katarzyna87 02.10.2012 17:50
fajne
Piotr-21 02.10.2012 17:39
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak