Cynamonowe knedle ze śliwkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1/2 kg
  • ser biały

    100 g
  • jaja

    2 szt
  • mąka pszenna

    1/2 szkl
  • mąka ziemniaczana

    3 łyżki
  • cynamon

    1 łyżeczka
  • śliwki

    1/2 kg
  • masło

    2 łyżki
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i ugotować. Przepuścić przez praskę. Dodać jaja, obie mąki, sól, cynamon i twaróg. Wymieszać dokłądnie. Z masy ziemniaczanej formować placuszki, układać po połówce śliwki na środki i formować kulki. Włożyć do gotującej się wody z dodatkiem łyżki oleju. Gotować knedle do momentu aż wypłyną na wierzch. Przed podaniem polać rozpuszczonym masłem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 01.12.2013 00:22
kluski pierwsza klasa
halina17 30.11.2013 17:49
Smaczne knedle.
eMMe 30.11.2013 12:42
Super knedelki:)
everay 30.11.2013 10:48
napewno pyszne
Ola1984 30.11.2013 08:01
Uwielbiam knedle ze śliwkami.
Wiesława1 30.11.2013 07:48
bardzo lubię knedle
Gabi44 30.11.2013 00:38
Uwielbiam knedle.
w mojej kuchni 29.11.2013 23:09
ale przysmaki kluskowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat