Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cynamonowe do odrywania

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 100 g
cynamon Prymat 4 łyżeczki
cukier 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: cynamonowe do odrywania

Ciasto drożdżowe przygotowujemy wg ulubionego przepisu. Przygotowujemy nadzienie: masło roztapiamy, dodajemy do niego cukier i cynamon. Mieszamy do rozpuszczenia składników. Studzimy. Ciasto rozwałkowujemy, smarujemy nadzieniem. Kroimy w paski z całego ciasta o szerokości około 6 cm. Następnie paski nakładamy na siebie i kroimy kwadraty około 6 cm. Do keksówki wysmarowanej masłem układamy kwadratowe ciasto pieczemy w piecu nagrzanym do 180 stopni przez około 30 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 12.05.2016 14:55
Świetne ciasto ;)
2milutka 06.05.2016 09:33
uwielbiam takie wypieki
Krystyna32 06.05.2016 09:32
wygląda pysznie
RenataZ-et 06.05.2016 07:59
uwielbiam takie wypieki
MAR3STA 05.05.2016 22:59
Fajnie wygląda
Renata9 05.05.2016 22:37
Fajne ciacho
Urszula Świeca 05.05.2016 22:34
Ciekawy przepis.))
mirosława4 05.05.2016 22:31
zapewne jest ono smaczne
agnieszka214 05.05.2016 22:16
Bardzo ciekawy pomysł na ciasto
wwwiolka 05.05.2016 21:47
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak