Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynamonowa dynia do słoika

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1 średnia szt
jabłka ok4 szt
Goździki całe Prymat ok3 szt
cynamon ok2 łyżeczki
cukier ok1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Cynamonowa dynia do słoika

Dynię obrać ze skóry, wyjąc środek z nasionami i pokroić w mniejszą kostkę. Przełożyć do garnka gdzie będzie się smażyć i podlać troszkę wodą.
Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić. Gdy dynia zacznie mięknąć dodać jabłka, wymieszać i razem przesmażyć. Dodać goździki i cynamon z cukrem do smaku. Wymieszać i chwilę smażyć.
Zarówno dynia jak i jabłka nie powinny się całkiem rozgotować. Nakładać do słoików i pasteryzować ok 40 min duże słoiki.
Wykorzystać można do ciast i słodkich zapiekanek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak