Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
dynia
1 średnia szt -
jabłka
ok4 szt -
Goździki całe Prymat
ok3 szt -
cynamon
ok2 łyżeczki -
cukier
ok1 szkl
Przepis i sposób przygotowania Cynamonowa dynia do słoika
Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić. Gdy dynia zacznie mięknąć dodać jabłka, wymieszać i razem przesmażyć. Dodać goździki i cynamon z cukrem do smaku. Wymieszać i chwilę smażyć.
Zarówno dynia jak i jabłka nie powinny się całkiem rozgotować. Nakładać do słoików i pasteryzować ok 40 min duże słoiki.
Wykorzystać można do ciast i słodkich zapiekanek.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się