Cynamonowa dynia do słoika

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    1 średnia szt
  • jabłka

    ok4 szt
  • goździk Prymat

    ok3 szt
  • cynamon

    ok2 łyżeczki
  • cukier

    ok1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynię obrać ze skóry, wyjąc środek z nasionami i pokroić w mniejszą kostkę. Przełożyć do garnka gdzie będzie się smażyć i podlać troszkę wodą.
Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić. Gdy dynia zacznie mięknąć dodać jabłka, wymieszać i razem przesmażyć. Dodać goździki i cynamon z cukrem do smaku. Wymieszać i chwilę smażyć.
Zarówno dynia jak i jabłka nie powinny się całkiem rozgotować. Nakładać do słoików i pasteryzować ok 40 min duże słoiki.
Wykorzystać można do ciast i słodkich zapiekanek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat