Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cynadry wieprzowe duszone

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nerki wieprzowe 50 dag
ceula 1 szt
olej 1 łyżka
kostka mięsna 1 szt.
śmietana słodka 150 ml
sól, pieprz do smaku
papryka do smaku
kostka do zup
mąka kartoflana 2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: cynadry wieprzowe duszone

Nerki przekroić wzdłuż, wyciąć błonki. Moczyć w wodzie około 1 godziny. Zalać wrzącą wodą, zagotować, odlać wodę. Nerki pokroić w cienkie plasterki. Cebulę pokroić w pół talarki, udusić na oleju. Dodać nerki, wlać tyle wody by je przykryć, dodać kostkę do zup. Dusić powoli do miękkości. Przyprawić solą i pieprzem. Śmietanę wymieszać z mąką kartoflaną, dodać do cynaderek, posypać szczyptą papryki. Podawać z kaszą jęczmienną lub kartoflami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 12.03.2012 08:39
pycha,po prostu wszystkie dania i potrawy wyglądają kusząco
ElizaT 18.09.2011 13:48
smaczne są
aacaac 29.06.2011 07:55
super
bejciu24 09.02.2011 19:59
też takie robię
Sylwia88 09.02.2011 15:58
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak