Cynaderki z pieczarkami w śmietanie

Cynaderki z pieczarkami w śmietanie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • nerki

    600 g
  • pieczarki

    150 g
  • cebula

    2 szt
  • majeranek

  • chili

    szczypta
  • pieprz

  • liść laurowy

    2 szt
  • zioła prowansalkie Prymat

    szczypta
  • pieprz ziołowy

    0,5 łyżeczki
  • śmietana

    200 ml
  • sól

  • bulion

    5-6 łyżek
  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Nerki oczyścić dokładnie z białych żyłek w środku, długo płukać pod bieżącą wodą.
Zalać mlekiem i odstawić na kilka godzin, najlepiej na całą noc.
Nerki ponownie wypłukać. Zalać czystą wodą i zagotować, odlać wodę i jeszcze raz zagotować kilka minut.
Wodę z pianą odlać, nerki przepłukać, garnek umyć, zalać ponownie czystą wodą i ugotować, ok 30 min z listkiem laurowym.
Pieczarki i cebulę pokroić niezbyt drobno przysmażyć na oleju i dodać pokrojone na plasterki nerki i przyprawy.
Smażyć ok 15 min podlać bulionem, odparować i na koniec dodać śmietanę, wymieszać i chwilkę potrzymać jeszcze na ogniu.
podawać z pieczywem i ogórkiem konserwowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ankha

31.05.2012 20:42
Cynaderki ,hmmm,wspomnienie lat dziecinnych.Zdarzało się,że były mocno pikantne

Betka

27.04.2012 11:29
super! Podoba mi się;))

Margo1

29.07.2011 14:06
cynaderki ostatnio jadłam jak chodziłam do szkoły, koniecznie muszę zrobić

marcia71

25.05.2011 09:51
i dobrze4 smakuje

artur7

22.05.2011 12:53
smaczne

artur7

22.05.2011 12:53
smaczne

marcia71

17.04.2011 01:03
ładnie wygladają

Gosia40

07.04.2011 10:39
super przepis!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat