cynaderki z cebulą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • nerki wieprzowe

    60 dkg
  • cebula biała

    2 szt.
  • śmietana 12%

    1 op.
  • masło

    4 łyzki
  • mąka

    2 łyzki
  • olej do smażenia

    4 łyzki
  • zielona pietruszka

    2 łyzki
  • sól

    do smaku
  • pieprz biały Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Nerki namoczyć, opłukać i oczyścić. Drobno pokroić. Cebule obrać i pokroić, zeszklić na oleju. dodać nerki i smażyć. Na maśle zrób zasmażkę z mąki i wlej do nerek. Dopraw do smaku i posyp zieloną pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mamusia1 16.05.2013 15:41
wspaniałe i szybkie danie
mamusia1 03.04.2013 16:26
bardzo je lubię
marcia71 17.04.2011 02:15
szukam dobrego przepisu, może ten
buksiak12 23.08.2010 11:07
mniam mniam mniam
Dorota71 23.08.2010 10:51
fajny przepis
Emilia22 23.08.2010 10:21
na pewno smakuje wyśmienicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat