Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cynaderki z cebulą

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nerki wieprzowe 60 dkg
cebula biała 2 szt.
śmietana 12% 1 op.
masło 4 łyzki
mąka 2 łyzki
olej do smażenia 4 łyzki
zielona pietruszka 2 łyzki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: cynaderki z cebulą

Nerki namoczyć, opłukać i oczyścić. Drobno pokroić. Cebule obrać i pokroić, zeszklić na oleju. dodać nerki i smażyć. Na maśle zrób zasmażkę z mąki i wlej do nerek. Dopraw do smaku i posyp zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 16.05.2013 15:41
wspaniałe i szybkie danie
mamusia1 03.04.2013 16:26
bardzo je lubię
marcia71 17.04.2011 02:15
szukam dobrego przepisu, może ten
buksiak12 23.08.2010 11:07
mniam mniam mniam
Dorota71 23.08.2010 10:51
fajny przepis
Emilia22 23.08.2010 10:21
na pewno smakuje wyśmienicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak