Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
nerki
50 dag -
mąka
1 łyżka -
sól
1 szczypta -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta -
Kminek mielony Prymat
1 łyżka -
smalec
2 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Cynaderki wieprzowe
Odcedzić, przestudzić i pokroić w plasterki, obtoczyć w mące, usmażyć na tłuszczu. Cebulę obrać, pokroić, podsmażyć i dodać do nerek razem z kminkiem, pieprzem i solą. Wlać 3-5 łyżek wody, chwilę poddusić. Podawać z kaszą jęczmienną ugotowaną na sypko lub ziemniakami z wody.
Komentarze (12)
Załaduj więcej komentarzy (2)