Cynaderki wieprzowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • nerki

    50 dag
  • mąka

    1 łyżka
  • sól

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • Kminek mielony Prymat

    1 łyżka
  • smalec

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Nerki umyć, wymoczyć w wodzie przez 1 ½ godz., obgotować w posolonej wodzie 15 min.
Odcedzić, przestudzić i pokroić w plasterki, obtoczyć w mące, usmażyć na tłuszczu. Cebulę obrać, pokroić, podsmażyć i dodać do nerek razem z kminkiem, pieprzem i solą. Wlać 3-5 łyżek wody, chwilę poddusić. Podawać z kaszą jęczmienną ugotowaną na sypko lub ziemniakami z wody.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kasiax18 19.01.2012 20:22
mniam...
agnieszka214 22.12.2011 13:37
nie jadłam nigdy
marcia71 25.05.2011 09:51
dziś robię je znowu - polecam
marcia71 13.04.2011 10:22
nieźle mi wyszły
Adamorek 06.04.2011 11:56
brzmi spacznie
jasiek 05.04.2011 10:05
może być niezłe
AgaS10 07.02.2011 09:18
dobrze przygotowane są pyszne:)
szajba2 29.12.2010 13:49
podroby dobra rzecz
Babciagramolka 16.12.2010 10:30
Często robię- lubię podroby
Bart 11.12.2010 22:46
pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat