Cynaderki w sosie chrzanowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cynaderki wieprzowe

    50 dag
  • wywar warzywny

    0,3 litra
  • chrzan

    1 korzeń
  • śmietana

    100 ml
  • sól

  • pieprz

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cynaderki gotujemy w lekko osolonej wodzie, studzimy, obieramy ze skórki, wykrawamy białą błonę, kroimy na plasterki. Pokrojone cynaderki wkładamy do wywaru warzywnego, gotujemy 5 minut, po czym dodajemy starty na małych oczkach chrzan. Zaprawiamy mąką rozprowadzoną w śmietanie, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i kucharkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lotar 30.10.2011 07:51
jeszcze nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat