cynaderki w sosie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cynaderki

    1 kg
  • cebula

    3 sztuki
  • bulion warzywny

    2 szklanki
  • ziarenka pieprzu

  • ziele angielskie

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • sól

  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

  • mąka

    3 łyż
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Nerki bardzo dokładnie myjemy i osuszamy. Należy je obgotować i pokroić w plasterki. Przecedzić przez sitko. Przekładamy je do garnka i jeszcze raz obgotowujemy.
Znowu przelewamy na sitko i ponownie przekładamy do garnka, ale tym razem zalewamy je bulionem. Dodajemy pokrojoną w półplasterki marchewkę, pieprz,
ziele, listek i pietruszkę. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy. Przekładamy do cynaderek. Wszystko gotujemy do miękkości. Kiedy nerki są miękkie
powstały sos zaprawiamy mąką, aby był gęściejszy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 10.04.2014 19:45
Nie każdy niestety to je ze względu na to , że nie wyczyści dobrze tego i potem mu one nie smakują.
Henryka2 01.06.2013 21:07
Te białe żyłki to przewody moczowe.:)
Justyna223 31.05.2013 17:13
z nerek usuwam białe żyłki jakie znajdują się w środku i bardzo dokładnie je płukam, kilka razy w zimnej wodzie
Henryka2 30.05.2013 16:45
Nerki to specyficzne podroby.nie umiejąc ich przygotować można zepsuć potrawę.Wg tego przepisu ktoś kto nie umie tego robić, dobrych nerek nie przygotuje.
SmacznaPyza 29.05.2013 18:41
szkoda, że nie opisujesz dokładnie jak je oczyścić bo wiele osób tego nie wie
Zdzisław 29.05.2013 14:43
lubie podroby w gulaszu
Agnieszka-87-25 29.05.2013 08:48
apetyczne ;-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat