Cynaderki cielęce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rozmaryn

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • boczek

    20 chudy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Nerki czyścimy i moczymy 2 godziny w mleku.Kroimy w plastry 2 cm grubości i takiej wielkości kroimy boczek tylko cieniej.Na szpadki szaszłykowe nakładamy na przemian nerkę i boczek , oprószamy sola , pieprzem i rozmarynem.Smażymy w dużej ilości oliwy lub pieczemy na grillu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat