Cynaderki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • nerki

    4
  • mleko

    1 litr
  • ziele angielskie

  • sól i pieprz

  • masło

  • mąka

SOS

  • cebula

  • masło

    łyżka
  • bulion warzywny

    1 szklanka
  • sok z cytryny

  • wino białe wytrawne

    1/2 szklanki
  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Nerki cielęce zalej mlekiem i odstaw na noc.Nastepnie umyj .pokrój w centymetrowe plasterki i rozbij.Dopraw.Obtocz w mące podsmaż na maśle.
SOS-Cebule posiekaj i zeszklij na maśle,dopraw dodaj bulion,sok z cytryny 1 łyżkę,szczypte cukru i wino.Duś 20 min.Przecedź.Zale nerki i dus 30 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat