Cynaderki

Cynaderki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • mąka

    3 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • bulion

    1 szk
  • sól

  • nerki wieprzowe

    50 (lub cielęce)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Nerki opłukać, usunąć błony oraz tłuszcz, pokroić na mniejsze kawałki i moczyć w wodzie przez godzinę. Następnie opruszyć solą i pieprzem oraz obtoczyć w mące. Podsmażyć na maśle. Wlać bulion, dodać posiekaną cebulę i dusić ok. 30 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grazyna0211

27.10.2013 16:22
jeszcze nigdy nie robiłam i nie próbowałam cynaderek

olkaaa

10.05.2013 07:27
jeszcze nie jadłam

Wafelek2601

12.02.2013 09:34
Extra

Dorian

21.09.2012 21:44
ekstra

Dorian

21.09.2012 21:44
ekstra

m1monika

15.05.2012 09:57
ja też nie

alaaa

13.05.2012 19:09
przyznam szczerze że nie przepadam

Andysz

03.05.2012 20:52
pycha mniammm:)

barbara11561

05.11.2011 06:53
są pyszne

MAR3STA

05.06.2011 23:58
brzmi zachęcająco;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat