Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cynadelki cielece w lisciach kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

liście kapusty włoskiej 8 szt
cynaderki 4 szt
cebula 1 szt
bułka 1 szt
śmietana 4 łyzki
masło 3 łyzki
sól, pieprz
natka pietruszki pokrojona łyzka
cielęcina 250 mielona

Przepis i sposób przygotowania na: cynadelki cielece w lisciach kapusty

Cielecine wyrobic z namoczona w smietyanie bułka,posiekana przesmazona w jednej łyzce masła cebula,pietruszka sola i pieprzem.Cynaderki umyc,usunac tłuszcz,obsmazyc na łyzce masła .Liscie obgotowac ułozyc po 2 jeden na drugim,posmarowac farszzem połozyc po 1 cynaderce,zrolowac,piec w folii w tem. 200 st.przez 45 minut.Podawac z sosem cebulowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak